K-WERKS

Kontakta oss gärna

Ayesha
Ayesha - "Jade Fever" Album och singeln "Squaffie" finns i butik nu.

Införskaffa dina skivor här: www.ginza.se
www.cdon.se

Ayesha har alltid gått sin egen väg. Med en stark övertygelse om att allt är möjligt började Ayesha och producenten DataFork arbeta tillsammans och släppa sin musik på DataForks skivbolag K-Werks. Ayesha driver även sitt eget skivbolag, Aqueen Enterprisez på villket senaste singeln, "The Rose" släppts. Det innebär mycket jobb och ansvar, men också en stor dos kraft och frihet.

Under våren 2003 släpptes Ayesha sin första EP, "Ghetto Princess", vilket ledde till att hon ofta omnämndes som "Sveriges dancehalldrottning", en titel som hon har jobbat hårt för att förtjäna. Ayesha har spelat på Hultsfred, Popaganda, Cirkus Subörb, DN-Galan och otaliga klubbar i Stockholm, Göteborg, Köpenhamn och andra städer. "Ghetto Princess" spelades mycket på P3 och ZTV visade videon väldigt ofta. Under 2004 släpptes det efterlängtade albumet "Jade Fever" med de DataFork-producerade hitsen "Fire" och "Squaffie" vilka roterade på ZTV och MTV.

Historien om Ayesha började på ett svenskt missionssjukhus i en by i Botswana. Ayeshas indiske pappa arbetade med biståndsarbete för Sida, och tillsammans med sina syskon och sin botswanska mamma växte Ayesha upp bl.a. i Zimbabwe, Botswana, Tanzania och Indien. Hon har ofta gått i svenska och skandinaviska skolor utomlands, och när det var dags att börja gymnasiet bosatte Ayesha sig i Stockholm permanent.

Alla dessa intryck samlas i ett explosivt musikaliskt paket, färgat av reggae, hiphop, ragga och electro, kryddat med ett stänk salsa. Jade Fever innehåller produktioner av bl.a. av DataFork, Stockbeatz, DJ Krusty, Jean DC och albumet gästas av Ranto Boko (Sydafrika), Tristes Tigres, Sona m.fl.

På hennes senaste singel "The Rose" från nästkommande albumet har hon arbetat tillsammans med Ken, Rune Rotter och Christian Falk. I Höst visas dokumentären "165 Hässelby" på tv i hela Scandinavien, Ayesha medverkar både på duk och specialskrev ”The Rose” till filmen. "165 Hässelby" är nu bioaktuell och visas över hela Sverige.

Ayesha strävar ständigt efter att utvecklas som artist, och hon har gjort många experimentella samarbeten. Ett av de mer spektakulära var på Berwaldhallen tillsammans med World Peace Orchestra, en symfoniorkester med 140 musiker.

Ayesha har ett tydligt budskap till unga tjejer. Vikten av att våga ta egna initiativ, att gå sin egen väg och tro på sig själv förmedlar hon genom sin musik, men också via andra forum. Ayesha håller ofta föredrag för organisationer som Röda Korset och på olika gymnasium runt om i landet. Hon satt också som fast panelmedlem i Studio Pop(Svt). Boken ”Svenskar mm”, med b.l.a Ayesha, Alice Bah och Dogge Doggelito medverkande, gavs ut av Raben och Sjögren i höstas. Ayesha överraskade sin svenska publik genom att medverka i Melodifestivalen 2005.

Lyssna på låtar och titta på video i sektionen "Nerladdningar".
Lyssna på snippets från skivorna här:
"Jade Fever" (Album)
"Squaffie" (Single)

Diskografi

  •  - Jade Fever
  •  - Squaffie
  •  - Squaffie
  •  - Jade Fever
  •  - Ghetto Princess